Τα δημοφιλή προϊόντα

deliveryin

Δωρεάν αποστολή προϊόντων

Τρωκτικά

Τα τρωκτικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και βρίσκονται όπου υπάρχει μόνιμη ανθρώπινη κατοικία.
Με τα περιττώματα, τα ούρα και τις τρίχες τους ρυπαίνουν τα τρόφιμα στους χώρους παρασκευής, τυποποίησης και αποθήκευσης, καθιστώντας τα ακατάλληλα ή μειώνοντας την εμπορική αξία τους.

troktika0

Τα τρωκτικά είναι παμφάγα, καθώς καταναλώνουν και καταστρέφουν κάθε είδος τροφίμων. Έχει υπολογιστεί ότι καταστρέφουν 33.000.000 τόνους σιτηρών το χρόνο, προξενούν βλάβες σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, βραχυκυκλώματα, πυρκαγιές κ.λπ.  Είναι φορείς 35 τουλάχιστον πολύ επικίνδυνων ασθενειών, μεταξύ των οποίων ο τύφος, η χολέρα, η δυσεντερία και φυσικά η πανώλης, που προκάλεσε το θάνατο 25.000.000 ανθρώπων το 14ο αιώνα και ίσως ακόμη υπάρχει σε μερικές περιοχές του κόσμου.

Τα πιο σημαντικά είδη τρωκτικών είναι:

1) Νορβηγικός αρουραίος (αρουραίος των υπονόμων) RATTUSNORVEGICUS

troktika1

Έχει πιθανόν ασιατική προέλευση, απ’ όπου εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία του σχετίζεται με νοσήματα όπως τουλαραιμία, εξανθηματικός πυρετός και βουβωνική πανώλης.  Είναι καλός αναρριχητής και εξαιρετικός κολυμβητής.

2) Αρουραίος της οροφής -  RATTUS RATTUS.

troktika3


Πιθανόν προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία, απ’ όπου εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και κατόπιν στην Αμερική. Κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα ήταν ο φορέας της βουβωνικής πανώλους που θανάτωσε το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού της Ευρώπης. Είναι καλός αναρριχητής, έχει χρώμα γκρίζο και η τροφή του αποτελείται από σπόρους, σιτηρά, λαχανικά, φρούτα κ.λπ.


3) Οικιακό ποντίκι - MUS MUSCULUS.

troktika2

Είναι μικρό τρωκτικό με χρώμα γκρίζο-καφετί. Βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε ηλεκτρικά καλώδια, καθώς και σε αποθηκευμένα τρόφιμα, ειδικά σε γλυκά και σιτηρά.