Τα δημοφιλή προϊόντα

deliveryin

Δωρεάν αποστολή προϊόντων

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια ανήκουν στην τάξη υμενόπτερα και στην υπεροικογένεια Formicoidea.

mermigia2

Ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες στις οποίες τα τέλεια έντομα (άπτερα ή πτερωτά) διακρίνονται σε βασίλισσα, εργάτριες και αρσενικά.
Ξεχωρίζουν από τους τερμίτες από το γεγονός ότι τα πρώτα κοιλιακά τμήματα που ενώνονται με το θώρακα είναι συνήθως πολύ λεπτά και σχηματίζουν ένα είδος μίσχου.

Οι αποικίες των μυρμηγκιών αναπτύσσονται στο έδαφος, σε κορμούς και κλαδιά δέντρων ή στην ξυλεία των οικοδομών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα μυρμήγκια ζουν στο ύπαιθρο και μόνο οι εργάτριες επισκέπτονται τα σπίτια αναζητώντας τροφή.

Εκτός από τη ρύπανση των τροφών ή την καταστροφή τους, πολλά είδη είναι ενοχλητικά, ενώ ορισμένα από αυτά με τα τσιμπήματά τους παράγουν χημικές ουσίες από ειδικούς αδένες των γνάθων ή της κοιλιάς και άλλα εκκρίνουν μυρμηγκικό οξύ σε περιεκτικότητα μέχρι και 70%.

Τα μυρμήγκια μπορεί να εγκυμονούν τους ίδιους κινδύνους με τις μέλισσες και τις σφήκες.  Η διατροφή ορισμένων μυρμηγκιών περιλαμβάνει πρωτεϊνούχες κυρίως ουσίες και κάτω από ορισμένες συνθήκες αποτελούν φορείς παθογόνων οργανισμών.

Ωστόσο παίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των εδαφών: μετακίνηση και αερισμός εδάφους, κυκλοφορία θρεπτικών στοιχείων.

mermigia1