Τα δημοφιλή προϊόντα

deliveryin

Δωρεάν αποστολή προϊόντων

Κοριοί

Οι κοριοί είναι αιμομυζητικά, σχεδόν άπτερα έντομα και ανήκουν στην οικογένεια cimicidae, τάξη hemiptera. Μόνο 2 είδη, τα cimex lectularious και cimex hemipterus, παρασιτούν στον άνθρωπο.

Oι κοριοί έχουν ωοειδές σχήμα και επίπεδο όταν δεν έχουν τραφεί με αίμα. Το χρώμα τους είναι κοκκινωπό-καφέ, στερούνται πτερύγων και διαθέτουν μια μακριά προβοσκίδα, διαμορφωμένη ώστε να διατρυπά ιστούς και να απομυζά αίμα.

korgiΤην ημέρα κρύβονται σε στρώματα, στο σκελετό κρεβατιών και σε άλλες μικρές ρωγμές και χαραμάδες που υπάρχουν στους χώρους του ύπνου.

Μπορούν να επιβιώσουν αρκετούς μήνες χωρίς να τραφούν. Συνήθως τρέφονται τη νύχτα, όταν κοιμούνται οι ξενιστές, γι’ αυτό και δεν γίνονται αντιληπτοί την ώρα του νύγματος.

Τα σημάδια που υποδηλώνουν την προσβολή από κοριούς είναι μικρές κηλίδες αίματος στο σημείο του νύγματος ή η παρουσία νεκρών εντόμων που σκοτώνονται από τους ανθρώπους καθώς στριφογυρνούν στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια του ύπνου. Άλλα σημάδια προσβολής είναι οι σκούροι λεκέδες από τα περιττώματα των κοριών επάνω στα σεντόνια ή σε σημεία όπου κρύβονται.

Ο βιολογικός κύκλος των κοριών χαρακτηρίζεται από ημιτελή μεταμόρφωση (αβγό- νύμφη- ακμαίο).

Οι προσβολές από κοριούς δεν οφείλονται πάντα σε ελλιπείς συνθήκες υγιεινής.  Συχνά μεταφέρονται με ρούχα, βαλίτσες ή την παραλαβή ιματισμού από τα καθαριστήρια και στη συνέχεια εισέρχονται εύκολα ακόμα και σε πολύ καθαρούς χώρους.