Τα δημοφιλή προϊόντα

deliveryin

Δωρεάν αποστολή προϊόντων

Κατσαρίδες

«Κοσμοπολίτικα» έντομα, συχνάζουν σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, σπίτια, γραφεία, βιβλιοθήκες κ.α.

Πρόκειται για παμφάγους οργανισμούς καθώς τρέφονται με ένα ευρύ φάσμα οργανικών ουσιών (κυρίως με τροφές που περιέχουν ζάχαρη ή άμυλο), ενώ μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή μέχρι και ένα μήνα, πολύ λιγότερο όμως χωρίς νερό.

Αν και είναι νυκτόβια έντομα, όταν οι πληθυσμοί τους είναι αρκετά μεγάλοι περιφέρονται και κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Οι κατσαρίδες προτιμούν υγρά, σκοτεινά και προφυλαγμένα μέρη σε σωληνώσεις, ρωγμές τοίχων, αποθηκευμένα αντικείμενα κ.λπ.  Λόγω του ελαστικού σώματός τους έχουν την ικανότητα να περνούν από πολύ μικρές σχισμές, γι’ αυτό τις βρίσκουμε σε ντουλάπια, συρτάρια κ.λπ.

Το μέγεθός τους είναι μέτριο έως μεγάλο, έχουν πεπλατυσμένο σχήμα και μικρές κεραίες. Πολλά είδη κατσαρίδας έχουν την ικανότητα να πετούν, άλλα θεωρούνται βαδιστικά είδη. Ο βιολογικός κύκλος τους περιλαμβάνει τρία στάδια: α) αβγού, β) νύμφης, γ) ενήλικου.

Τα είδη κατσαρίδας που υπάρχουν στη χώρα μας είναι:
1)  Blatta orientalis (κατσαρίδα της ανατολής)

katsarides2

Προτιμά θερμοκρασίες 20-29° C και γι’ αυτό συναντάται σε υπόνομους, κουζίνες, αποχετεύσεις, υπόγεια κ.λπ.

Το μέγεθός της είναι μεγάλο (20-24 mm) και έχει χρώμα ερυθροκάστανο  έως μαύρο. Δεν έχει την ικανότητα να πετάξει ούτε σκαρφαλώνει σε λείες κάθετες επιφάνειες.

Το είδος αυτό είναι δύσκολο να ελεγχθεί λόγω του μεγάλου βιολογικού κύκλου του και της διασποράς του μέσα και έξω από τα κτίρια.

2)  Periplaneta Americana (αμερικάνικη κατσαρίδα)

katsarides3

Το πιο μεγαλόσωμο είδος στις εύκρατες περιοχές, με μήκος 28-44 mm, χρώμα κόκκινο-καστανό και ανεπτυγμένα φτερά.

Τη συναντάμε σε σκοτεινά και υγρά μέρη, όπως υπόνομοι, υπόγεια, σκουπιδότοποι, αποθήκες, πλοία κ.λπ.

3)  Blattella germanica (γερμανική κατσαρίδα)

katsarides1

Είναι εξαπλωμένη παγκοσμίως και αποτελεί το πιο διαδεδομένο οικιακό είδος κατσαρίδας. Ζει σε εσωτερικούς χώρους, κατά προτίμηση σε υγρό και θερμό περιβάλλον, και συναντάται πολύ συχνά σε κουζίνες σπιτιών, μπάνια, εστιατόρια, αποθήκες, super markets κ.λπ.

Έχει χρώμα καστανόξανθο και μήκος περίπου 15 mm. Τα ενήλικα ζουν μέχρι και ένα χρόνο και στο διάστημα αυτό το θηλυκό παράγει 240 περίπου αβγά.