Τα δημοφιλή προϊόντα

deliveryin

Δωρεάν αποστολή προϊόντων

Έντομα Αποθηκών

Έντομο αποθηκών θεωρείται κάθε είδος που προσβάλλει και αλλοιώνει άμεσα ένα προϊόν και μπορεί να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί σε μια αποθήκη ή χώρο που φιλοξενεί επί μακρό χρονικό διάστημα γεωργικά προϊόντα ή τρόφιμα.

entoma-apothikon1

Τα περισσότερα είδη εντόμων αποθηκών ανήκουν στα κολεόπτερα, με τα λεπιδόπτερα να ακολουθούν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ακόμα τα υμενόπτερα και τα ημίπτερα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των περισσότερων εντόμων που έχουν σχέση με αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα είναι η ευρεία γεωγραφική εξάπλωσή τους.

Με το διεθνές εμπόριο τα έντομα αυτά μπορούν να βρεθούν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αφού ταξιδεύουν μέσα σε αμπάρια πλοίων, containers, βαγόνια τρένων, φορτηγά, αεροπλάνα κ.λπ.

Η αποθηκευτική διαδικασία και η διακίνηση των προϊόντων από τις αποθήκες στα εργοστάσια, τα συσκευαστήρια, τους μύλους κ.λπ.  επιτρέπουν στα έντομα να αναπτύσσονται σε στεγασμένους χώρους και να επιζούν κάτω από συνθήκες και περιβάλλοντα όπου δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν.

Το μέγεθος και το σχήμα του σώματος των εντόμων αποθηκών είναι οι κύριοι παράγοντες της ικανότητας επιβίωσής τους. Έτσι μια στενή ρωγμή ή σχισμή στην εσωτερική κατασκευή του αποθηκευτικού χώρου γίνεται πολλές φορές καταφύγιο πληθυσμών ικανών να προκαλέσουν σοβαρές φθορές στα προϊόντα.

entoma-apothikon2

Επίσης χάρη στο μικρό μέγεθός τους έχουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν εύκολα τους φυσικούς εχθρούς τους αλλά και τον κίνδυνο των εντομοκτόνων, π.χ., oryzaephiluss.p.